Orthodontie

Wat is Orthodontie?

Orthodontie heet ook wel gebitsregulatie of beugeltandheelkunde. Het is een onderdeel van de tandheelkunde dat erop gericht is tanden en kiezen “recht” te zetten zodat het onder- en bovengebit goed op elkaar passen en de mond er harmonisch uitziet. Voor het goed zetten van het gebit is soms alleen tandverplaatsing nodig. In andere gevallen is het ook nodig de groei te beinvloeden zodat de onder- en bovenkaak goed op elkaar komen te staan. In onze praktijk worden diverse soorten beugels gebruikt om dit resultaat te behalen.

Sinds een aantal jaren wordt er ook gewerkt met de INSIGNIA behandelmethode, een nieuwe geavanceerde techniek op het gebied van beugels voor jong en oud. Dit vooruitstrevende systeem is ontwikkeld in Amerika en onderscheid zich van de traditionele beugels op een aantal vlakken.

Met 3D technieken worden individuele ‘brackets’ (plaatjes) vervaardigd. Hierdoor loopt de beugelbehandeling nauwkeuriger en daardoor ook sneller. In de meeste gevallen hoeven er geen kiezen meer getrokken te worden en een blok- of buitenbeugel is vaak ook niet meer nodig. We gebruiken nieuwe technieken met een voorspelbaar resultaat. Vooraf kunt u al in een filmpje zien hoe uw tanden uiteindelijk komen te staan.

Verder werken we sinds ruime tijd ook met aligners (van Invisalign), dit zijn onzichtbare uitneembare hoesjes. Deze onzichtbare beugels zijn zowel voor jongeren als voor volwassenen geschikt. Ze creëren een stralende lach met rechte tanden, zonder dat het opvalt dat u een beugel draagt.

klik op deze QR code om te zien hoe u lach eruit kan zien na een Invisalign behandeling

OK-Register VTvO

Tandarts Sonja Zegveld heeft zich al geruime tijd geleden toegelegd op de orthodontie. Door middel van cursussen en diverse nascholing houdt ze haar kennis up-to-date en is ze gekwalificeerd voor het OK-register. Dit kwalificatiecerficaat is uitgegeven door de VTvO: Vereniging Tandartsen voor Orthodontie. (voorheen OVAP)

De meeste orthodontische behandelingen kunnen gewoon plaatsvinden in onze praktijk, voor de meest gecompliceerde orthodontische behandelingen (zoals bijvoorbeeld chirurgie) wordt u verwezen naar een orthodontist.